March 10, 2015

Vodeći trendovi sa Milanske nedelje mode

Bez obzira koji je dizajner u pitanju, jedno je sigurno: sedamdesete su se vratile, i to bilo da su u pitanju boje, krojevi, pa čak i materijali. No, hajde za izvršimo rekapitulaciju šta se moglo videti na protekloj Nedelji mode u Milanu za jesen/zimu 2015-‘16.

S leva na desno: Byblos, Ermanno Scervino, Byblos, Roberto Cavalli, Byblos 
(Foto s leva na desno: Guitar, Ermanno Scervino, Guitar,  Cavalli Press, Guitar/Fashiontv.com)
JARKE BOJE: Ove sezone dizajneri nisu štedeli na bojama, a pečat su dale, naravno, sedemdesete. Boje koje su preovladavale su jarke boje, pre svega: kraljevski plava, crvena, žuta, ljubičasta, ali i crna i bela, bilo pojedinačno ili u kombinaciji.


S leva na desno: Ermanno Scervino, PHILIPP PLEIN, Roberto Cavalli, Just Cavalli, PHILIPP PLEIN 
(Foto s leva na desno: Ermanno Scervino, PHILIPP PLEIN Press, Cavalli Press, Cavalli Press, PHILIPP PLEIN Press/Fashiontv.com)

JETI IZGLED: Bilo da su u pitanju jakne ili kaputi, pa čak i suknje, jeti izled je bio prisutan, koji karakteriše izražen volumen. Već vidimo da se većina fešinista prosto zarazila ovim trendom. Medjutim, rekla bih, nije za svakoga. Za mene nikako.

S leva na desno: PHILIPP PLEIN, PHILIPP PLEIN, Simoetta Ravizza, Cividini, Blumarine 
(Foto s leva na desno: PHILIPP PLEIN Press, PHILIPP PLEIN Press, S.p.A, Guitar, Carla Otto/Fashiontv.com)
KOŽA ili skaj: Ovaj trend se nastavlja, tako da su zastupljene kožne suknje, jakne, pantalone, haljine… Naročito je bila interesantna upotreba kože dizajnera PHILIPP PLEIN-a, koji je predstavio street style koji je nazvao “street warrior”. Kada je koža ili skaj u pitanju, skoro isključivo je prisutna crna boja, što kreacije čini urbanim i divljim u isto vreme.

S leva na desno: ICEBERG, Blumarine, Blumarine,  Roberto Cavalli, ICEBERG 
(Foto s leva na desno: ICEBERG, Carla Otto, Carla Otto, Cavalli Press, ICEBERG/Fashiontv.com)
ROLKE: Ponovo sedamdesete koje vraćaju ogromne rolke i džempere, koje govore da moderna i sofisticirana žena želi da postigne ovim toplim džemperima  udobnost i komfor, ali i eleganciju.

S leva na desno: Nanette Lepore, Libertine, PHILIPP PLEIN, Nanette Lepore, Ermanno Scervino 
Foto s leva na desno: Nanette Lepore, Libertine, Nanette Lepore, PHILIPP PLEIN Press, Ermanno Scervino/Fashiontv.com)
PELERINE: Nema sedamdesetih bez nezaobilaznih pelerina.  Prisutne su u raznim bojama, različitog kroja, definisaće izgled moderne žene u sezoni jesen/zima 2015-16.

S leva na desno: Byblos, Byblos, Byblos, Just Cavalli, Ermanno Scervino 
(Foto s leva na desno: Guitar, Guitar, Guitar, Cavalli Pres, Ermanno Scervino/Fashiontv.com)
ŠIROKE SUKNJE: Trend širokih suknji se nastavlja. Svakako moj omiljeni trend, mozda zato što se već ustalio. Bilo da su u pitanju suknje ili haljine, različitih boja, materijala, tekstura, bilo da je dužina iznad ili do kolena, prisutan je ovaj trend koji pre svega karakteriše ženstvenost.

S leva na desno: Cividini, Just Cavalli, Just Cavalli, PHILIPP PLEIN, Just Cavalli 
(Foto s leva na desno: Guitar, Cavalli Press, Cavalli Press, PHILIPP PLEIN Press, Cavalli Press/Fashiontv.com)
PATIKE: Da li ste čuli za  novi trend? Patike se već uveliko nose uz elegantne kombinacije, a i laknulo nam je zbog toga. Gotovo nezamisliv trend pre nekoliko godina,  a sada ga sve modne ikone prate. Konačno možemo reći: “We have seen it all”. Dakle, nema ograničenja, kombinujte boje, teksture, elegantne i sportske komade, baš kao što to rade modne ikone današnjice.

No comments:

Post a Comment