February 24, 2015

Oskar 2015: Koga ćemo ove godine pamtiti sa crvenog tepiha



Ovogodišnja dodela Oskara donela je neke nove trendove koje ćemo pratiti, pregršt glamuroznih haljina, a ono što je, čini mi se, novo, je da na listu najbolje obučenih glumica nisi dospele dobitnice Oskara, iako će govor Patricie Arquette ostati upamćen jer je promovisala ženska prava da budu jednako plaćene kao muškarci u SAD. Iako je za dobitnicu oskara Julianne Moore sam Karl Lagerfeld kreirao haljinu, ne bih naročito izdvojila ovu kreaciju. Sećate se haljine Jennifer  Lawrence 2013. godine koja je ostavila sve bez daha, ipak ove godine dobitnice Oskara su, po meni, u tom segmentu podbacile.

Evo i nekoliko naupečatljivijih toaleta:

(Photo: Kevin Mazur/WireImage)

Jennifer Lopez je nosila haljinu boje kože  sa svetlucavim detaljima dizajnera Elie Saab. Po opštem mišljenju, ovo je bio pun pogodak za Jennifer, jer se haljina savršeno uklapala uz njen ten, a savršena šminka je samo upotpunila izgled.
(Photo: Jeff Vespa/WireImage)
Rosamund Pike je odabrala crvenu haljinu Givenchy Haute Couture, koja je pratila liniju tela iako je prošlo samo tri meseca od njenog porodjaja. Savršeno je pristajala glumici koja je bila novinovana za glavnu žensku ulogu u filmu Gone girl. Crvene haljine su bile jedan od vodećih trendova na ovogodišnjem crvenom tepihu na dodeli Oskara.


(Photo: Jeff Vespa/WireImage)
Rita Ora je za ovu priliku odabrala kreaciju Marchesa couture u teget boji sa zlatnim detaljima, a moje mišljenje je da je načinila pravi izbor. Haljina prati liniju tela, koji pevačica rado ističe. Iako ima oprečnih mišljenja, za ovu haljinu ću reći modno DA.


 (Photo: Jason Merritt/Getty Images)

Gwyneth Paltrow u Ralph & Russo haljini nije iznenadila, bar ne mene. Od nje očekujem nežne i suptilne tonove i sofisticiran izgled. Za Gwyneth modno DA, iako je ne bih odabrala u, recimo, u top pet najlepših haljina.

 (Photo: Kevin Mazur/WireImage)
Margot Robbie u Saint Laurent kreaciji, je po mom mišljenju bila šik, i dospela je na moju listu jer je bila nešto drugačija od ostalih haljina. Bilo je dosta crnih ili belih, ili bar svetlih tonova, ove sezone se nosi i kombinacija crno-belog, ali Margot je odabrala ženstvenu lepršavu crnu haljinu (iako se možda na slici ne vidi da je crna) providnih rukava. Izgled je upotpunila novom bob frizurom.

(Photo: Kevin Mazur/WireImage)
Naravno, ne mogu da ne pomenem Lupitu  Nyong'o u Calvin Klein kreaciji ne samo zato što je ona postala modna ikona koja teško može da razočarava, već i zato što je nosila predivnu belu haljinu načinjenu od oko 6,000 perlica. Biseri su očigledno i dalje modni hit.  

(Photo: Steve Granitz/WireImage)
Hajde da pomenemo aktuelnu glumicu Dakotu Johnson koja je popularnost stekla filmom Fifty shades od Grey. Ćerka Melanie Griffith, koja se pojavila na crvenom tepihu u društvu svoje majke, je nosila crvenu haljinu, Saint Laurent kreaciju. Glumicu smo navikli da gledamo obično u dekoltiranim haljinama, što možda nije pravi izbor za nju. Iako je haljina jednostavna, sa izrezom sa strane, Dakota je zračila na crvenom tepihu.

(Photo: Jason Merritt/Getty Images)
Reese Witherspoon u kreaciji Toma Forda, koja je načinjena specijalno za nju, nije preterano oduševila. Više sam očekivala od Reese, naročito jer je imala boljih izdanja. Crno-bela haljina je svakako jedan od trendova, ali je ipak reč o glumici koja je nominovana za glavnu žensku ulogu za film Wild. By the way, ako niste odgledali film odgledajte. Iako sam i od samog filma očekivala više, svakako ga vredi pogledati.

Photo: http://oscar.go.com/
Ne mogu a da ne pomenem predivnu haljinu, kreaciju  Zuhair Murad koju je nosila Jenna Dewan Tatum, koja u poslednje vreme niže modne pogodke. Moram da istaknem da su zvezde ove godine preferirale upravo kreacije ovog dizajnera, i to s pravom. Channing Tatum je nosio Dolce & Gabbana odelo (tuxedo), ali je Jenna ta koja je privlačila pažnju ovoga puta.

Photo: gettyimages.com/imdb.com
Chrissy Teigen je nosila Zuhair Murad kreaciju, u kojoj je zasenila sve prisutne. Svakako jedna od najlepših toaleta na crvenom tepihu, koja je bila upotpunjena savršenom šminkom i frizurom. Ovde ću pomenuti još jedan trend sa crvenog tepiha, a to je manikir koji je ili neutralan ili je u pitanju neka tamna boja poput crvene, metalik sive ili crne. Naravno da nikad nećete videti preterano duge nokte na crvenom tepihu, jer to, prosto, nije odlika jedne sofisticirane žene.

Ko je vas ostavio bez daha i koji ćete trend pratiti? 

No comments:

Post a Comment